Kaartverkoop start maandag 5 februari om 11.00 uur op www.destormruiter.nl

LEEUWARDEN – Voor het muziektheaterspektakel De Stormruiter komen extra kaarten beschikbaar. De organiserende Stichting Faderpaard heeft besloten zeven extra voorstellingen toe te voegen. De vijftien aanvankelijk geprogrammeerde voorstellingen zijn inmiddels uitverkocht. De kaartverkoop start maandagmorgen 5 februari om 11.00 uur. Kaartverkoop is uitsluitend online mogelijk via www.destormruiter.nl.

De Stormruiter is een van de grootste van honderden producties die Leeuwarden-Fryslân als Culturele Hoofdstad van Europa in 2018 te bieden heeft en vindt plaats in september en oktober dit jaar in het WTC Expo in Leeuwarden. De kaartverkoop raakte de afgelopen weken in een stroomversnelling. Afgelopen dinsdag werden de laatste van de 65.000 beschikbare kaarten verkocht. Met de extra voorstellingen, komt het aantal kaarten voor De Stormruiter op 100.000 uit.

De afgelopen dagen is achter de schermen druk overlegd over de mogelijkheid om extra voorstellingen  aan te bieden. Een uitloop van de productie is niet mogelijk. ,,De Stormruiter is altijd gepresenteerd als een éénmalige topproductie die niet verlengd wordt”, aldus regisseur Jos Thie. ,,Binnen het speelschema zat nog ruimte, die hebben we nu benut. Maar om de hoge kwaliteit van de voorstelling te kunnen garanderen, is dit het maximaal haalbare aantal voorstellingen.”

Maandagmorgen om 11.00 uur worden de kaarten voor zeven nieuwe voorstellingen beschikbaar gesteld: woensdag 19, zondag 23 en zondag 30 september (matinee-voorstelling), donderdag 4, vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 oktober. 

De Stormruiter is een epische vertelling over de eeuwige strijd van de mens tegen het water en het ontstaan van het Friese paardenras. Het script is gebaseerd op de negentiende eeuwse novelle ‘Der Schimmelreiter’ van Theodor Storm, een klassieker uit de Duitse literatuur. De Stormruiter vertelt het dramatische levensverhaal van de eigenzinnige dijkgraaf Hauke Haien, die maar één doel voor ogen heeft: een dijk bouwen die de eeuwen trotseert.

De samenstelling en regie is in handen van Jos Thie, bekend van de legendarische theaterspektakels op locatie, zoals ABE!, Peer Gynt, Orfeo, Kening Lear en Faderpaard en niet te vergeten zijn samenwerking met Jochem Myjer en dj Armin van Buuren.

Met maar liefst 100 Friese paarden, een topcast met onder anderen Jelle de Jong, Annemaaike Bakker, muziek van de Wëreldbänd, honderden toneelspelers en koorleden uit Friesland en van daarbuiten, is De Stormruiter een absoluut hoogtepunt in het programma van Leeuwarden-Fryslân 2018.

Beleef hét theaterspektakel van Leeuwarden-Fryslân 2018!

Achter de schermen...