Reitse Spanninga ontfermt zich over het culinaire arrangement van De Stormruiter. De Friese topkok heeft een menu samengesteld met voornamelijk streekproducten en een stevig Bildts accent.

Mensen die naar De Stormruiter gaan, kunnen voorafgaand aan de voorstelling genieten van een driegangenmenu in WTC Expo. De afgelopen periode heeft Reitse Spanninga en zijn team de verschillende gerechten uitgedacht. ,,Culinaire verrassingen uit het Waddengebied, aangevuld met streekproducten uit de rest van Fryslân”, aldus de kok. ,,Een tipje van de sluier: ik ga typisch Friese specialiteiten vertalen in amuse, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Culinair is er voor elk wat wils.”

Het is voor Spanninga een behoorlijke uitdaging om voor de hoeveelheid mensen die komen dineren alles in kannen en kruiken te krijgen. ,,Maar als culinair producent heb ik best veel kennis van, en ervaring in het organiseren van grote diners. Ik heb er duizend procent vertrouwen in dat het goed komt. We gaan iedereen een mooie maaltijd voorschotelen, in samenwerking met het gehele team van WTC Hospitality.”

Voor het diner worden de tafels en de gehele entourage in Bildtse sferen gebracht. ,,En we hebben natuurlijk speciale wijnen geselecteerd. Die komen niet uit het Bildt, maar zorgen wel voor een goede wijn-spijscombinatie.” Spanninga wil alles tot in de puntjes verzorgen. ,,Mensen moeten tijdens het diner al het gevoel krijgen van: wát een geweldige avond! En wat staat ons allemaal nog meer voor moois te wachten? Daar gaan we vol op inzetten.”

Regisseur Jos Thie is blij dat Reitse Spanninga het Stormruiter-team versterkt. ,,De Stormruiter wordt een totale belevenis die uren voor aanvang van de voorstelling begint. Je waant je bij binnenkomst op het wad. Heel fijn dat Reitse het eten daar verzorgt. Ik heb al geproefd. Als de voorstelling ook die kwaliteit krijgt, ben ik dik tevreden.”

Wilt u graag komen dineren? Dat kan nog! Diners zijn nog te bestellen via deze link.

 

Beleef hét theaterspektakel van Leeuwarden-Fryslân 2018!

Achter de schermen...