Ruiter en dressuur-expert Judith Pietersen is het nieuwe castlid van De Stormruiter. Onlangs deed zij auditie voor de rol van Wienke, de dochter van Hauke (Jelle de Jong) en Elke (Annemaaike Bakker). En dat deed ze met succes.

,,Helemaal geweldig!” zegt Judith. In haar jongere jaren speelde ze al in kleine musicals, maar uiteindelijk stortte ze zich op haar grootste passie: de paardrijsport. Inmiddels heeft ze een eigen trainingsstal in het Drentse Wapse.

Omdat ze zo’n ervaren ruiter is en veel belangstelling heeft voor acteren, werd ze door KFPS Royal Friesian gevraagd of ze auditie wilde doen voor De Stormruiter. Daar kon ze alleen maar ‘ja’ op zeggen.

,,Het was heel mooi, maar ook heel eng!” zegt ze over de auditie, waarbij ze moest spelen met Jelle en Annemaaike. ,,We deden een rollenspel, ik werd echt in het diepe gegooid.” Maar ze deed het prima, en dus kan ze in september en oktober haar talent tonen tijdens De Stormruiter.

,,Ik ga een kür op muziek doen, maar ook acteren met Jelle en Annemaaike. Het is echt niet zomaar een bijrolletje”, lacht ze. Om haar rol zo goed mogelijk neer te zetten, krijgt ze de komende tijd acteerlessen. ,,In de tussentijd ga ik naar toneelvoorstellingen, en ga ik informatie over acteren zoeken op internet om alvast wat dingen te leren. Ik kan echt niet wachten om ermee te beginnen.”

En als de eerste voorstelling dan eindelijk plaatsvindt? ,,Dan begint het feestje pas echt!”

Beleef hét theaterspektakel van Leeuwarden-Fryslân 2018!

Achter de schermen...