Het publiek dat in september en oktober het muziek- en theaterspektakel De Stormruiter bezocht, geeft de voorstelling een 8,6 als waardering. Twee-derde van de bezoekers geeft aan dat de voorstelling alle verwachtingen overtrof. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door het Blockbusterfonds, dat bijzondere culturele initiatieven met grote potentie zoals De Stormruiter ondersteunt.
Bijna de helft van de ruim 103.000 bezoekers aan De Stormruiter kwam van de buiten de provincie Friesland: 1% uit het buitenland (vooral via Duitse en Belgische reisbureaus) en 46% uit de rest van Nederland. De overige bezoekers kwamen uit Friesland, 10% uit Leeuwarden zelf.

Uit het onderzoek van het Blockbusterfonds blijkt dat de additionele bezoekers (die speciaal voor De Stormruiter naar Leeuwarden zijn gekomen, 72% van het totaal aantal toeschouwers) € 6,5 miljoen hebben uitgegeven. De economische impact berekend over alle bezoekers ligt ruim boven de € 9 miljoen.

De Stormruiter was een initiatief van Stichting Faderpaard. Naast topartiesten als Ellen ten Damme, Jelle de Jong en Annemaaike Bakker, Friese topacteurs en de muzikanten van de Wëreldbänd, deden meer dan honderd Friese paarden aan de productie mee. Een-derde van de bezoekers gaf aan paardenliefhebber te zijn en daarom de voorstelling te bezoeken. Twee-derde van de bezoekers werd juist aangetrokken door het beloofde theater- en muziekspektakel.

Beleef hét theaterspektakel van Leeuwarden-Fryslân 2018!

Achter de schermen...