Faderpaard 2018 vindt van 11 tot en met 13 januari plaats in WTC Expo Leeuwarden. Het Friese paard is het schitterend middelpunt van dit driedaags evenement, dat bestaat uit twee onderdelen: Friesian Proms en de Hengstenkeuring.

Show en muziek

Tijdens Friesian Proms staan tientallen Friese paarden in de spotlights samen met onder anderen Douwe Bob, Elske DeWall en de Italiaanse tenor Alessandro Safina. Een voorstelling van Friesian Proms zit vol licht- en lasershows, special effects, de mooiste muziek en natuurlijk prachtige paardenacts.

Het is in 2018 de derde keer dat paarden- en muziekliefhebbers kunnen genieten van Friesian Proms. De voorstellingen vinden plaats op donderdag 11 en vrijdag 12 januari.

Nauwkeurige selectie

Het belangrijkste moment voor het Koninklijk Friesch Paarden-Stamboek (KFPS) is de jaarlijkse Hengstenkeuring. Ruim 25.000 bezoekers uit meer dan dertig landen komen er elk jaar speciaal voor naar Leeuwarden.

Nadat in december 2017 een voorselectie van Friese hengsten is gemaakt voor het dekbrevet, is op donderdag 11 januari 2018 de tweede bezichtiging van de jonge hengsten. De derde bezichtiging is op vrijdag 12 januari.

Maar de zaterdag draait vooral om de stamboekhengsten. Aan het eind van de dag is er een hengst die op alle punten het hoogst scoort, en daarmee de kampioenstitel binnensleept. Een hoogtepunt tijdens Faderpaard.

Beleef hét theaterspektakel van Leeuwarden-Fryslân 2018!

Achter de schermen...