Theaterproducent en toneelschrijver Bouke Oldenhof heeft de tekst van De Stormruiter vertaald naar het Bildts. Hij heeft vaker met Jos Thie gewerkt, bijvoorbeeld voor de producties ABE! en Peer Gynt. Daarnaast schrijft en bewerkt Oldenhof veel toneelteksten voor theatergezelschappen in binnen- en buitenland.

Verdiende prijzen

Feteranen, Rolbrug, Hanebuurt en Kooibos zijn voorbeelden van theaterstukken die hij heeft geschreven. Ook enkele openluchtspelen voor de Stichting Iepenloftspul Opsterlân en Teater Snits zijn van zijn hand.

In 2012 kreeg Bouke Oldenhof De Friese Anjer, de cultuurprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân. Ook De Pyt van der Zeeprijs van 2015 staat op zijn naam. Deze prijs wordt toegekend aan een persoon, groep of organisatie die een buitengewone betekenis heeft voor het amateurtoneel in Friesland.

Geboren voor muziek

Het idee om op basis van de roman Der Schimmelreiter een muziekvoorstelling te maken, kwam van muzikaal leider Philip Curtis. Ook al iemand met een rijke staat van dienst.

De Brit groeide op met klassieke muziek. Na zijn studie muziek aan de Universiteit van York ging hij aan de slag als operazanger. Hij soleerde met onder andere Kent Opera, werkte met dirigenten als Steuart Bedford en Roger Norrington en met regisseurs als Jonathan Miller en Neil Bartlett.

Als acteur en solist speelde hij onder meer in musicals, zoals Sweeney Todd van het Royal National Theatre London. Hij heeft verder zijn strepen verdiend als schrijver en regisseur van opera’s, muziektheater, musicals en toneelstukken.

Thuis in theater

Inmiddels woont Curtis in Nederland, waar hij ook niet stilzit. Hij heeft muziektheaterproducties gecreëerd voor onder andere Slagwerkgroep Den Haag. Verder schreef en regisseerde hij een nieuwe muziektheaterversie van The Strange Case of Dr. Jekyll and Mr. Hyde.

Philip Curtis is dramadocent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en het Prins Claus Conservatorium Groningen. Friesland is inmiddels ook al een aantal jaren bekend terrein; Curtis is artistiek adviseur van CityProms, hét festival der klassieke muziek in Leeuwarden.

Beleef hét theaterspektakel van Leeuwarden-Fryslân 2018!