Alsof een Griekse mythe tot leven komt. Dat is het magische effect van het Franse theatergezelschap Théâtre du Centaure. De mythe van de centaur, oftewel het paardmens, heeft menig kunstenaar door de eeuwen heen geïnspireerd. Zo ook de acteurs en ruiters Manolo en Camille uit het Franse Marseille. Ze lijken soms daadwerkelijk één te zijn met het paard waarop ze rijden.

In hun voorstellingen combineren ze een indrukwekkend staaltje topdressuur met theater, poëzie en filmprojecties. De centaur staat bij alles wat ze doen centraal. Manolo en Camille hebben al menig publiek geïmponeerd met hun acts, zo ook op Oerol in 2007 en 2008, en tijdens het Friese paardenspektakel Faderpaard.

Sierlijke dans

Twee grote lusitano schimmelhengsten spelen een belangrijke rol in de theatervoorstelling. Eén zal bereden worden door Camillo, de ander door Jelle de Jong, die de rol van Hauke Haien vertolkt. Het zijn zeer goed getrainde dieren, zeker als het aankomt op acts. Zij kunnen o.a. pirouette, piaffe, passage maar ook knielen, steigeren en allerlei theatrale kunsten.

Camille berijdt tijdens De Stormruiter twee Friese paarden. Met de schimmelhengsten, maar ook met Friese paarden, verzorgen de twee Franse ruiters en groot deel van de uiterst moeilijke maar sierlijke dressuur.

Beleef hét theaterspektakel van Leeuwarden-Fryslân 2018!